2001. Major K.C. Olsen har båret JDR-mærket i 40 år

Major K.C. Olsen

En gang dragon - altid dragon

Af Morten Hallstrøm. Foto: OKS-1 Tommy Bruhn, PRISEK

 

Den 58-årige major K.C. Olsen med kælenavnet "FUT-Olsen" føler sig hjemme i Holstebro og Jydske Dragonregiment (JDR). Og med rette: Den 2. januar (2001) havde K.C. Olsen nemlig båret regimentets mærke i 40 år, og dermed kunne han fejre et yderst sjældent jubilæum. Det var interessen for mekanik, der i 1961 fik den unge nordfynske mand, K.C. Olsen til at melde sig til kampvognsregimentet i Holstebro.

Efter rekruttiden røg han på sergentskole i Næstved og Oksbøl, hvorefter han kom tilbage og var kommandør på de engelske kampvogne Centurion og M24.
Herefter kom han på løjtnantskole og blev officer af reserven, inden han igen vendte mod vest og blev kampvognsdelingsfører i Holstebro.
I 1966 rejste han til FN-styrken på Cypern, hvor han blev delingsfører i en spejdervognsdeling. To år senere var han blandt de første dragonofficerer i et panserinfanterikompagni, inden han - i en forholdsvis sen alder - kom på officersskole på Frederiksberg Slot.

Herefter gik det til gengæld stærkt. Efter at være udnævnt til premierløjtnant blev han FUT-instruktør (Fysisk-Uddannelse-Træning) i Holstebro, hvor han, som en af de første indførte musik til den fysiske træning af soldaterne.
Senere blev han næstkommanderende og øverste chef for flere forskellige eskadroner ved JDR, blandt andet var han fra 1980 til 1986 chef for 1. eskadron, også kaldt "Niels Kjeldsen eskadronen".

I starten af 1997 blev han ansat af organisationen ECMM (European Commission Monitor Mission) i Albanien og Bosnien-Hercegovenia for at indsamle oplysninger, så Europas politikere kunne træffe beslutninger i forbindelse med Balkan-konflikten.
Et halvt år senere kom han hjem og blev bunkerkommandant i Finderup. Den stilling har han indtil den 25. marts, hvor han drager til Kosovo som Duty Officer.

Hjemmebasen er dog fortsat parcelhuset på Kimsvej i Holstebro og han slipper heller ikke sit engagement i Holstebros idrætsliv. KC holder således af alle former for sport og er selv en habil pistol-skytte, ligesom han både dyrker triathlon og fodbold. Herudover har han altid været dygtig til terrænsport og har været fire gange VLK-mester, hvilket er et mesterskab, der dækker Jylland og Fyn. 


DRAGONFORENINGEN FOR HOLSTEBRO OG OMEGN

Dragonforeningen for Holstebro og Omegn fylder 60 år i 2013

GÅ TILBAGE TIL: FORSIDEN