Seniorsergent Svend Qvist Pedersen, Ingemannsvej 5, Holstebro kan søndag den 17. juli (2005) fejre sin 60 års-dag.

Af Frede Rosenberg (DAGBLADET) 
Svend Qvist Pedersen er født i Holstebro, hvor han hos Hedegaards Autoforretning på Viborgvej fik sin grundlæggende uddannelse som reservedelsekspedient. Han fortsatte med en livslang karriere i forsvaret. 

   Indkaldelsen til aftjening af værnepligten i 1966 lød på Fredericia ved Hærens Tekniske Korps. Derfra gik turen til Bådsmandsgades Kaserne, hvor han gennemgik sergentskolen, inden han blev flyttet til Sjællandske Luftværnsregiment. Fra den tid mindes han, at han var med til at fremskaffe og afsende materiel til det danske Cypern-kontingent. Hans første opgave for FN.

   I 1969 havnede han ved Jydske Dragonregiment i Holstebro, hvor han indtil i dag har gjort tjeneste mange steder. Og hele tiden har det været reservedelene, der har været hans arbejdsområde. Og reservedele til et moderne regiment spænder over enormt mange ting - alt lige fra, hvad sadelmageren, våbenmekanikeren, elektromekanikeren og til motormekanikeren behøver. 
   På edb-området har han også været med til at søsætte to systemer, hvoraf det sidste - SAPsystemet er så avanceret, at det kan holde styr ikke alene på materiel, men også på økonomi og personel. 
   Det er også blevet til to ture til udlandet. Jeg har været i både Bosnien og Kroatien, og det er det tætteste, jeg har været på en rigtig skarp situation. Men det er der ingen grund til at komme nærmere ind på, siger Svend Qvist Pedersen.

   Som seniorsergent og senest faggruppelærer på det reservedelslageret skal han gå af med udgangen af juli måned. Skulle jeg vælge et job igen, så blev det forsvaret igen. Jeg har været utrolig glad for den arbejdsplads, hvor jeg har været heldig at opleve så meget spændende og været med til at sætte så meget i gang. Og tilmed, så har jeg haft så mange gode samarbejdsrelationer, så det kunne godt gøres om igen, fortæller Svend Qvist Pedersen.

   Foreløbig har han ingen planer om at melde sig på arbejdsmarkedet. - Jeg har min hustru Birthe, to børn og svigerbørn og fire børnebørn, som jeg skal tage mig noget mere af. Min tjeneste med øvelser og udekommandoer har vel betydet, at jeg sammenlagt har været hjemmefra i otte-ti år. Derfor har jeg tænkt mig, at nu skal jeg til at betale lidt af på det afsavn, som familien har lidt. Det skal være således, at når min hustru Birthe kommer hjem fra sygehuset, hvor hun har været ansat som sygemedhjælper siden 1975, så skal vi sammen have kvalitetstid, siger han.

   På arbejdspladsen, JDR, har Svend Qvist Pedersen allerede sagt farvel ved en reception for cirka 175 gode kolleger. På hjemmefronten skal han sammen med familien, venner og naboer markere fødselsdagen lørdag den 16. juli, og på selve dagen er han med Birthe på tur. 

 

Gå tilbage til: FORSIDEN